HOST A SOFT SKILLS OR LIFE SKILLS WORKSHOP

HUMAN RESOURCES

Hvem står bak Fleksihus?


Fair Deal Gruppen består av flere selskaper innen eiendom, bygg og handel. Fair Deal har solid økonomi og er godkjent av Startbank. Fair Deal jobber alltid med å skaffe produkter og komponenter direkte fra fabrikk enten det er fra fabrikker lokalt, i Norge, Baltikum, Polen eller Kina. Målsettingen er å bidra til best mulig kommunikasjon mellom kunden og sikre at kundene får det som er avtalt og mest mulig for pengene som investeres.
Prosjektledere i Fair Deal gruppen er svært opptatt av å levere som avtalt og har jobbet med eiendom, bygg og handel siden 1980-tallet.
Hva er fordelene ved å velge Fleksihus?


Vi har hovedfokus på å levere små hus hvor man bidrar til å realisere et hus som er rimelig, men samtidig har fordeler som er viktige for å oppnå optimal komfort i forhold til det som investeres. Vi for fokuserer også på at det skal være: -Miljøvennlig, lite fotavtrykk, samt fokus på materialvalg -Plassbesparende og smarte løsninger -Økt livskvalitet for de som bor i huset -Smart styring av lys og varme -Flere funksjoner i et rom -Fleksible løsninger -Lave kostnader -Riktig design
Hvordan går vi frem og hvordan bygges Fleksihus?


Vi tar utgangspunkt i kundens behov og planlegger basert på en standardmodell hvilken løsning som passer for ditt prosjekt.

Dette gjjøres i samarbeid med din rådgiver. Når dere er enige om budsjett, design, planløsning og materialvalg, sendes dette til ingeniør for tegning og beregninger for produksjon. Når endelig budsjett, design og detaljer er bekreftet fra kundens side, planlegges produksjon av huset og bestilling av komponenter som skal monteres så snart finansiering/garanti fra din bank er bekreftet.

Det meste av produksjonen skjer på våre fabrikker i Baltikum og leveres mest mulig ferdig til din tomt slik at byggetiden skal være kortest mulig. Våre montører sikrer god og rask montering på byggeplass.
Produksonen planlegges i tråd med ditt behov ifm grunnarbeid, muring etc, kombinert med fabrikkens kapasitet.

Når vi avtaler leveranse, vil vi bestille huset til byggeplass og våre montører vil ta i mot og montere huset. Du må også jobbe med lokal entreprenør, murer, rørlegger og eletriker som bidrar med å klargjøre at før vi kommer med huset. Vi vil bidra med med skisser og grunnmurstegninger og kommunisere med entreprenør, elektrikker, rørlegger og murer, slik at de vet hva som skal gjøres.

Ver overlevering går vi gjennom alle detaljer, overleverer FDV og lager overtakelsesprotokoll.

Etter 12-14 måneder gjennomføres en 1 års kontroll.
Hvordan lang tid tar det å få et Fleksihus?


Leveringstid kommer litt an på sesong og detaljene i ordren. Ved kjøp av ferdig modulhus kan man regne ca 6 uker som best case, og opp til ca 12 uker i sesong. Innen denne tiden skal vi normalt klare å levere huset du bestiller. Dette må vi avtale nærmere når vi blir enige om detaljene og sjekker når vi reserverer til produksjon på fabrikken.

Vi vet ting kan ta tid, men dersom du ønsker å kjøpe et Fleksihus, vil vi gjerne være med i prosessen og hjelpe til med råd og veileding i hele prosessen.

Ta kontakt med oss på post@fairdeal.no dersom du har spørsmål, eller ønsker å diskutere muligheter vi kan ha sammen.
Hvilken u-verdi har vinduene og dørene i Fleksihus?


Vi jobber etter TEK17, tilpasset hus under 70m2 som regulerer u-verdien på vinduer, dører og krav til huset. Vi er opptatt av å bidra med et så lavt energiforbruk som mulig og vil benytte leverandører som infrir kravene, men jobber hele tiden for å finne enda bedre løsninger.

Dette henger normalt sammen med pris og kvalitet, og blir også litt opp til våre kunder i forhold til investeringsvilje for å få noe som er enda bedre enn kravene i standarden.
Hva følger med når vi kjøper et Fleksihus?


Du får et nøkkelferdige Fleksihus inkludert multifunksjonelle smartsenger på soverom. Dette sikrer deg muligheten for soverom/kontor/bibliotek og treningsrom i et rom og soverom/stue/spillrom i et annet. Kjøkkenet er innredet med kjøkkeninnredning elektrisk komfyr med to plater og vifte. På badet monteres en enkel baderomsinnredning, dusj, toalett og varmtvannsbereder for vegg Vi kan tilbyr 3 ulike toalettløsninger: komposteringstoalett, forbrenningstoalett eller vannklosett for tilkobling til kloakk. Elektrisk anlegg 230V, utvendig tilkobling for 230V med smart styring for varme og lys. Gulvvarme med termostat Isolasjon: Glava, skum (polyuretanskum) eller lignende Oppvarming: Varmekabler og panelovner eller klimaanlegg 5 års garanti. Salgsservice / serviceavtale Vi leverer raskt og etter avtale Følgende er Inkludert i leveransen:
Innvendig: Gulv: Laminat eller belegg Vegg: Gips(malt) eller malte plater (panel eller slett) Tak: Gips Dører/skyvedører Innredning: -Smartseng med multifunksjon på alle soverom inkl madrasser -VV veggbereder -Baderomsinnredning med servant og enkelt speil/skap -Varmekabler på bad -Varmeovn stue og soverom -Kjøkkeninnredning med integrert komfyr og vifte El opplegg: Inntak/sikringsskap, 2 stikk soverom, 2 stikk gang og bad, 4 stikk på kjøkken, 4 stikk stue -Smart styring av varme og lys -Taklampe med bryter på soverom, stue/kjøkken, gang og bad Utvendig: -Grunnet og beiset kledning -Dører og vinduer -Beslag & vassheller vinduer, dør(er), overgang tak/vegg og overgang vegg/mur -Enkel trapp/repos ved dør(er) (B: <120cm) -Utekran
El opplegg: -2 Vegglamper ved dør(er) eller spotlights i gesims -1 stikk
Hva følger ikke med når vi kjøper et Fleksihus?


Følgende er ikke inkludert: -Vann og avløp tilførsel -Elektrisk tilførsel -Grunnmur/pilarer -Planering etc Følgende er ikke inkludert som standard, men kan leveres som opsjon mot tillegg etter avtale: Innvendig: -Fliser på bad -Parkett på gulv -Blomsterbrett/hyller -Kjøleskap -Stekeovn -Vaskemaskin -Oppvaskmaskin -Garderobeskap -Full møblering inkl møbler, kopper/service osv etter avtale Utvendig: -Solcellepanel med opplegg til hus -Takrenner -Terrasse -Terrasserekke -Overbygg over terrasse -Terrasse med rekkverk -Overbygg/pergola til terrasse -Trapp til tak (ved flatt tak) -Dekke til takterrasse -Rekkverk takterrasse
Har dere noen utstillingshus?


Konseptet er helt nytt i Norge, og har akkurat blitt lansert. Vi har derfor ikke visningshus i Norge enda. Vår fabrikk har levert over 1300 hus i Skandinavia, men vi har ikke for øyeblikket avtale med noen av kjøperene om at de kan brukes som visningshus. Vi har tilgang på alt av bilder og tegninger dersom det er interessant!
Vi er også for tiden på utkikk etter kunder som ønsker å bygge et visningshus, mot rabattert pris på huset. Dersom du ønsker en prat kan du gjerne ringe oss på tlf: +47 90 19 51 10 eller sende en e-post til post@fairdeal.no.
Hvor mye koster husene?


Pris avhenger blant annet på størrelse, type modell og hvilke behov du har. Du kan se husmodeller på www.fleksihus.no/husvelger. I utgangspunktet kan man regne rundt kr 20.000,- pr m2, men blir noe rimeligere pr m2 om huset blir større, da prisen på kjøkken og bad trekker opp prisen pr m2 på små hus. I disse usikre tidene med dårlig kronekurs tar vi forbehold om endringer. Denne prisen var basert på Euro vs NOK på ca 10,00.
Våre hus kan også tilpasses både på design og romløsninger, send oss gjerne litt konkret informasjon om for eksempel ønsket størrelse, antall sengeplasser, budsjett og hvordan huset skal brukes, så kan vi sammen komme frem til den beste løsning for ditt behov. Sende oss også gjerne melding med informasjon om hva du liker på e-post til post@fairdeal.no eller ring oss på Tlf 90195110 dersom du vil vi skal lage et forslag til deg.
Har dere huskatalog?


For å holde kostnadene nede og spare miljøet bruker vi kun web, Facebook og digitale presentasjoner. Vi har flere husmodeller, og kan i prinsippet tilpasse flere av dem i tråd med ditt ønske mellom B: 390cm opp til L: 1450cm og opp til høyde 390cm (med hems) Modellene vi har kan du finne på husvelgeren. Våre hus kan også tilpasses både på design og romløsninger, send oss gjerne litt konkret informasjon om for eksempel ønsket størrelse, antall sengeplasser, budsjett og hvordan huset skal brukes, så kan vi sammen komme frem til den beste løsning for ditt behov. Sende oss også gjerne melding med informasjon om hva du liker på e-post til post@fairdeal.no eller ring oss på Tlf 90195110 dersom du vil vi skal lage et forslag til deg.
Kan dere hjelpe med finansiering av huset?


Finansiering må i utgangspunktet gjøres på normal måte via investorer eller banker. Om du har tomt, får du finansiering på vanlig måte som når du kjøper et vanlig hus. Vi bygger etter TEK 17 standard som kvalifiserer til banklån, forutsatt at du også har egenkapital og er innenfor i forhold til regelverket med maksimalt 5 x inntekten. Det kan også være en god idé å søke om lån i husbanken. Vi er åpne for å diskutere mulige løsninger, men du må uansett ordne del selv. (Eks hus til kr 700.000,- ordner du innskudd på kr 4-500.000,- og så betaler du oss et fast månedsbeløp på resten til det er betalt. Dersom du ønsker å diskutere en god løsning for deg, er du velkommen til å ringe oss på Tlf 90195110 og sende e-post med dine ønsker og behov til post@fairdeal.no
Er det noen krav eller begrensninger på størrelse for våre hus?


Vi bygger basert på moduler og kan egentlig bygge så stort du selv ønsker.
Vi vil enten bygge som "lego" ved å sette sammen moduler som er gjort helt ferdige på fabrikker i Baltikum (Max bredde ca 400cm x 1450cm) eller "Prefab) hvor vi lager alt av komponenter ferdig på våre fabrikker i Baltikum og deretter monterer dette sammen på byggeplass. En rask, trygg, rimelig og god løsning!

Vi tenker i tillegg på å utnytte arealet enda smartere ved å integrere smartsenger (se www.smartfurniture.no eller www.moblene.no) for å få multifunksjoner i alle aktuelle rom.

Hvis du sender oss litt informasjon om f.eks hvilken stil du liker, ønsket størrelse, antall soverom og budsjett kan vi sammen komme fram til en god løsning. Ta gjerne kontakt på tlf på 90195110 dersom du har spørsmål eller bare ønsker å få råd eller diskutere mulige løsninger!
Hvorfor skal vi velge Fleksihus og Fair Deal som leverandør av vårt mini-hus?


Fair Deal AS ble etablert i 2003 og har solid økonomi. Fair Deal AS utvikler og markedsfører produkter for byggebransjen. Selskapet er godkjent i Start Bank, byggebransjens egen godkjenningsordning.

Vi anbefaler at endelig design av løsning, gjøres i samarbeid med oss, for best mulig løsning, kvalitet og pris. Vi hjelper deg å finne en god løsning basert på ditt budsjett og hva du liker mhp design og stil.

Vi er en solid og trygg leverandør for deg. Når du skal bygge eller kjøpe hus, er det svært viktig å sjekke at den du velger er en solid og seriøs partner & leverandør.
Kan vi hjelpe med å finne tomt til minihus?


Tomter kan vi dessverre ikke hjelpe med, men sjekk på Finn og om du ikke finner noe, anbefaler å legge ut en «ønskes kjøpt» annonse på Finn.

Vi hjelper så godt godt vi kan å finne den beste løsningen når du har noe konkret i forhold til behov og et budsjett. Ring oss gjerne for en prat om du ønsker å diskutere løsninger.
Kan vi tilpasse minihuset i henhold til våre ønsker og behov?


Det kan vi, og vi tilpasser gjerne huset i tråd med dine ønsker Vi hjelper så godt godt vi kan for å finne den beste løsningen i forhold til behov og ditt budsjett. Send oss informasjon om hva du liker, behov og budsjett, så tegner vi forslag og finner sammen frem til den beste løsningen for deg! Send e-post til post@fairdeal.no eller ring oss på tlf 90195110 for en prat om du ønsker å diskutere muligheter.
Jeg har tomt, men lurer på om dere kan levere i hele Norge?


Vi kan levere i hele Norge og hjelper deg gjerne med å planlegge og levere ditt drømmehus. Dersom du sender oss litt informasjon om hva slags type hus du liker og ditt behov ifm størrelse, antall soverom & sengeplasser, samt budsjett, lager vi gjerne forslag på en god og fleksibel løsning tilpasset dette! Send gjerne info eller send e-post til post@fairdeal.no eller ring tlf 90195110.
Hva må være klart før levering?


Vi bygger huset klart på fabrikk og transporterer det til byggeplass. Når vi kommer til byggeplass må pilarer eller gunnmur være på plass slik at vi kan løfte huset på plass. Man må også ha klar tilførsel til vann/avløp og strøm/fiber etc slik at dette kan koples samtidig av rørlegger & elektriker. Det er best at man får lokale håndverkere til å ordne dette og ting som planering/graving/muring hvor man er avhengig av store maskiner og lokal kunnskap om infrastruktur og kommunen man skal bygge. Sende oss også gjerne melding med informasjon om hva du trenger på e-post til post@fairdeal.no eller ring oss på Tlf 90195110 dersom du vil vi skal lage et forslag til deg.
Hvilke opsjoner er tilgjengelige for mitt Fleksihus?


Følgende er ikke inkludert som standard, men kan leveres som opsjon mot tillegg etter avtale: Innvendig: -Fliser på bad -Parkett på gulv -Blomsterbrett/hyller -Kjøleskap -Stekeovn -Vaskemaskin -Oppvaskmaskin -Garderobeskap -Full møblering inkl møbler, kopper/service osv etter avtale
Utvendig: -Solcellepanel med opplegg til hus -Takrenner -Terrasse -Terrasserekke -Overbygg over terrasse -Terrasse med rekkverk -Overbygg/pergola til terrasse I tillegg får vi til det meste, så hvis du har noen spesielle ønsker kan du ta kontakt, så hjelper vi deg finne den beste løsningen. -Trapp til tak (ved flatt tak) -Dekke til takterrasse -Rekkverk takterrasse

MARKETING & SALES

Quem pode fazer os cursos?


Todos! Nossos cursos visam à democratização da educação e da ciência. Sendo assim, todos são bem vindos!
Sou estudante acadêmico: estes cursos servem para mim?


Sim! Estes cursos são muito recomendados para quem é das áreas: - Biologia - Veterinária - Engenharia ambiental - Oceanografia - Qualquer outra área conectada à ambiental Além disso, você poderá usar os certificados para comprovar horas complementares e também como provar sua capacitação na área.
Sou estudante do Ensino Médio: estes cursos são recomendados para mim?


Sim! Nossos cursos visam a democratização das ciências marinhas!Alunos do ensino médio são muito bem vindos! Aqui você terá acesso ao conteúdos similares aos dos cursos de Graduação em Biologia. Os conteúdos aqui abordados também são muito frequentes em provas do Enem e em vestibulares.
Quanto tempo duram os cursos?


A carga horária total é de 12h. Ao final você receberá seu certificado pela própria plataforma. Você pode fazer no seu tempo, sem pressa! Seu acesso tem a validade de 1 ano a partir da compra.
Sou estudante de outra área: estes cursos servem para mim?


Sim! Nossos cursos visam a democratização das ciências marinhas! Estes cursos são muito recomendados para qualquer pessoa que tenha interesse na área ambiental marinha.
Estes cursos possuem certificados válidos?


Sim! Os cursos oferecem um certificado de conclusão de 12h, emitido automaticamente pela própria plataforma EaD, assinado pelo Prof. Dr. Douglas Peiró, Diretor Geral do Instituto de Biologia Marinha Bióicos. Além disso, você poderá usar os certificados para comprovar horas complementares e também como provar sua capacitação na área.

PROJECT MANAGEMENT

ADVANCED SKILLS FOR THE PRACTICAL TRAINER (3 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Behind every successful training session are adequate preparation and meticulous attention to detail. A skilled trainer also makes a programme exciting; where learners have fun as they are learning, and the facilitator has been able to involve both the learner's emotions and conscious mind; achieving this as an adult educator isn’t always easy. Fortunately, success isn’t just for the naturally gifted. This workshop paves the way for you to gain the satisfaction that comes from helping others reach their potential. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Enhance your understanding of learning styles and how to accommodate all four learning styles in the classroom
• Understand the fundamental principles of effective communication in a workshop setting
• Identify strategies to create a no-risk environment
• Use a variety of training techniques to stimulate participation
• Develop a plan and prepare for a productive training session
• Practice thinking on your feet in a safe environment
• Identify advanced interventions for difficult situations
• Practice the skills needed for a team presentation COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Preparing to learn
• Understanding learning
• Competencies for adult educators
• Accommodating learning preferences
• Adult learning
• The art of facilitation
• Planning a workshop
• Visual Aids
• Your role as an effective communicator
• Training tools and techniques
• Evaluation
• On-the-job support
• Resolving difficult situations
• Team teaching
• Training preparation and assessment
• Training presentations
• Other problem-solving techniques
• Interventions
• Resolving conflict
• SWOT analysis
• Developing team action plans
FACILITATION SKILLS (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Being part of an organisation often involves spending considerable amounts of time attending staff meetings, project meetings, and planning and coordinating meetings.
There is a growing realisation that we have to pay attention to various processes and elements of meetings for them to be effective. With a focus on asking and listening – rather than telling – facilitation is the new leadership ideal and core competency every facilitator needs. Developed and refined over twenty years of active facilitation in diverse settings, this workshop places the most effective facilitation skills in the palms of your hands. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Distinguish facilitation from instruction and training
• Identify the competencies linked to effective small group facilitation
• Understand the difference between content and process
• Identify the four stages of team development; and ways to help teams at each stage
• Use effective methods and tools to make meetings more productive COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• What is a facilitator?
• Types of groups
• Content and process
• Group Norms
• Types of thinking
• Facilitating an open discussion
• Controversial issues
• Listening for common ground
• Common facilitation techniques
• The language of facilitation
• Dealing with difficult dynamics
• Interventions
• Sustainable agreements
• Stages of team development
• Analysis tools
HUMAN RESOURCES TRAINING FOR THE NON-HR MANAGER (3 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
This workshop provides an overview of human resource issues facing today's business owners and managers. Skilled human resources personnel should have the expertise to deal with the many employee issues that invariably arise in the workplace, and make decisions that are both effective and legal. This workshop takes you through the hiring process, including performing a skills inventory, conducting the interview, and dealing with issues that often arise after the hiring process such as diversity, compensation, and discipline. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will know:
• The latest trends in the human resource field and the changing role of the human resource professional
• How to write job specifications and identify core competencies
• Methods of finding, selecting, and keeping the best people using behavioural description interviewing techniques
• How to get employees off to a good start
• How to deal with compensation and benefits
• How to maintain healthy employee relations
• How to make performance appraisals a cooperative process COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Planning employee orientation
• The interview process
• Using behaviour description interviewing
• The importance of job descriptions
• Advertising for resumes
• Absenteeism
• Diversity
• Compensation and benefits
• Discipline and termination
TRAIN-THE-TRAINER: THE PRACTICAL TRAINER (3 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
This workshop is designed to help the individual who is not (or at least not yet) a professional trainer. The focus is on the supervisor, manager or new trainer who has been asked to present or train a group of individuals; a task for which he or she has little prior experience. This workshop imparts the knowledge and skills required to become a competent trainer. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will be able to:
• Recognise the importance of considering the participants and their training needs, including the different learning styles and adult learning principles
• Know how to write objectives, and evaluate whether you have met your goals at the end of a training session
• Develop an effective training style, using appropriate training aids and techniques
• Understand the importance of an instruction guide to help a trainer prepare and deliver effectively and consistently
• Conduct a short group training session that incorporates these training concepts COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Defining a successful training programme
• Advantages of workplace training
• A word about adult learning
• Principles of adult learning
• The learning process
• Your approach to learning as a trainer
• Your learning style
• My training style
• The learning cycle
• When is training necessary?
• The training process
• Planning training
• Training methods
• Types of trainers
• Setting the climate
• Common errors in training
• The four-step plan
• Characteristics of an effective trainer
• Dealing with difficult trainees
• Visual Aids
• Presentation skills
TRAIN-THE-TRAINER: DEVELOPING YOUR TRAINING PROGRAMME (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Training is an essential component of development in any organisation. Being knowledgeable and continuing to learn helps make employees valuable assets, and appropriate training and for newly hired employees can improve staff retention. We have developed this workshop for the trainer who wants to develop training programmes that are meaningful, practical, and benefit both your trainees and your organisation. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will be able to:
• Describe the essential elements of a training programme
• Apply different methodologies to programme design
• Demonstrate skills in preparation, research, and delivery of stimulating training content
• Explain an instructional model
• Create training programme proposals COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Programme design
• Identifying needs
• The training model
• The programme’s basic outline
• Evaluation strategies
• Defining your approach
• Researching and developing content
• Pre-assignments in training
• Choosing openings and energisers
• Training instruments, assessments, and tools
• Creating supporting materials
• Testing the programme
• Creating proposals
• Writing proposals
• Pulling it all together

SPEAKING

ADVANCED SKILLS FOR THE PRACTICAL TRAINER (3 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Behind every successful training session are adequate preparation and meticulous attention to detail. A skilled trainer also makes a programme exciting; where learners have fun as they are learning, and the facilitator has been able to involve both the learner's emotions and conscious mind; achieving this as an adult educator isn’t always easy. Fortunately, success isn’t just for the naturally gifted. This workshop paves the way for you to gain the satisfaction that comes from helping others reach their potential. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Enhance your understanding of learning styles and how to accommodate all four learning styles in the classroom
• Understand the fundamental principles of effective communication in a workshop setting
• Identify strategies to create a no-risk environment
• Use a variety of training techniques to stimulate participation
• Develop a plan and prepare for a productive training session
• Practice thinking on your feet in a safe environment
• Identify advanced interventions for difficult situations
• Practice the skills needed for a team presentation COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Preparing to learn
• Understanding learning
• Competencies for adult educators
• Accommodating learning preferences
• Adult learning
• The art of facilitation
• Planning a workshop
• Visual Aids
• Your role as an effective communicator
• Training tools and techniques
• Evaluation
• On-the-job support
• Resolving difficult situations
• Team teaching
• Training preparation and assessment
• Training presentations
• Other problem-solving techniques
• Interventions
• Resolving conflict
• SWOT analysis
• Developing team action plans
FACILITATION SKILLS (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Being part of an organisation often involves spending considerable amounts of time attending staff meetings, project meetings, and planning and coordinating meetings.
There is a growing realisation that we have to pay attention to various processes and elements of meetings for them to be effective. With a focus on asking and listening – rather than telling – facilitation is the new leadership ideal and core competency every facilitator needs. Developed and refined over twenty years of active facilitation in diverse settings, this workshop places the most effective facilitation skills in the palms of your hands. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Distinguish facilitation from instruction and training
• Identify the competencies linked to effective small group facilitation
• Understand the difference between content and process
• Identify the four stages of team development; and ways to help teams at each stage
• Use effective methods and tools to make meetings more productive COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• What is a facilitator?
• Types of groups
• Content and process
• Group Norms
• Types of thinking
• Facilitating an open discussion
• Controversial issues
• Listening for common ground
• Common facilitation techniques
• The language of facilitation
• Dealing with difficult dynamics
• Interventions
• Sustainable agreements
• Stages of team development
• Analysis tools
HUMAN RESOURCES TRAINING FOR THE NON-HR MANAGER (3 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
This workshop provides an overview of human resource issues facing today's business owners and managers. Skilled human resources personnel should have the expertise to deal with the many employee issues that invariably arise in the workplace, and make decisions that are both effective and legal. This workshop takes you through the hiring process, including performing a skills inventory, conducting the interview, and dealing with issues that often arise after the hiring process such as diversity, compensation, and discipline. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will know:
• The latest trends in the human resource field and the changing role of the human resource professional
• How to write job specifications and identify core competencies
• Methods of finding, selecting, and keeping the best people using behavioural description interviewing techniques
• How to get employees off to a good start
• How to deal with compensation and benefits
• How to maintain healthy employee relations
• How to make performance appraisals a cooperative process COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Planning employee orientation
• The interview process
• Using behaviour description interviewing
• The importance of job descriptions
• Advertising for resumes
• Absenteeism
• Diversity
• Compensation and benefits
• Discipline and termination
TRAIN-THE-TRAINER: THE PRACTICAL TRAINER (3 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
This workshop is designed to help the individual who is not (or at least not yet) a professional trainer. The focus is on the supervisor, manager or new trainer who has been asked to present or train a group of individuals; a task for which he or she has little prior experience. This workshop imparts the knowledge and skills required to become a competent trainer. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will be able to:
• Recognise the importance of considering the participants and their training needs, including the different learning styles and adult learning principles
• Know how to write objectives, and evaluate whether you have met your goals at the end of a training session
• Develop an effective training style, using appropriate training aids and techniques
• Understand the importance of an instruction guide to help a trainer prepare and deliver effectively and consistently
• Conduct a short group training session that incorporates these training concepts COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Defining a successful training programme
• Advantages of workplace training
• A word about adult learning
• Principles of adult learning
• The learning process
• Your approach to learning as a trainer
• Your learning style
• My training style
• The learning cycle
• When is training necessary?
• The training process
• Planning training
• Training methods
• Types of trainers
• Setting the climate
• Common errors in training
• The four-step plan
• Characteristics of an effective trainer
• Dealing with difficult trainees
• Visual Aids
• Presentation skills
TRAIN-THE-TRAINER: DEVELOPING YOUR TRAINING PROGRAMME (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Training is an essential component of development in any organisation. Being knowledgeable and continuing to learn helps make employees valuable assets, and appropriate training and for newly hired employees can improve staff retention. We have developed this workshop for the trainer who wants to develop training programmes that are meaningful, practical, and benefit both your trainees and your organisation. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will be able to:
• Describe the essential elements of a training programme
• Apply different methodologies to programme design
• Demonstrate skills in preparation, research, and delivery of stimulating training content
• Explain an instructional model
• Create training programme proposals COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Programme design
• Identifying needs
• The training model
• The programme’s basic outline
• Evaluation strategies
• Defining your approach
• Researching and developing content
• Pre-assignments in training
• Choosing openings and energisers
• Training instruments, assessments, and tools
• Creating supporting materials
• Testing the programme
• Creating proposals
• Writing proposals
• Pulling it all together

SUPERVISION, MANAGEMENT & LEADERSHIP

Quem pode fazer os cursos?


Todos! Nossos cursos visam à democratização da educação e da ciência. Sendo assim, todos são bem vindos!
Sou estudante acadêmico: estes cursos servem para mim?


Sim! Estes cursos são muito recomendados para quem é das áreas: - Biologia - Veterinária - Engenharia ambiental - Oceanografia - Qualquer outra área conectada à ambiental Além disso, você poderá usar os certificados para comprovar horas complementares e também como provar sua capacitação na área.
Sou estudante do Ensino Médio: estes cursos são recomendados para mim?


Sim! Nossos cursos visam a democratização das ciências marinhas!Alunos do ensino médio são muito bem vindos! Aqui você terá acesso ao conteúdos similares aos dos cursos de Graduação em Biologia. Os conteúdos aqui abordados também são muito frequentes em provas do Enem e em vestibulares.
Quanto tempo duram os cursos?


A carga horária total é de 12h. Ao final você receberá seu certificado pela própria plataforma. Você pode fazer no seu tempo, sem pressa! Seu acesso tem a validade de 1 ano a partir da compra.
Sou estudante de outra área: estes cursos servem para mim?


Sim! Nossos cursos visam a democratização das ciências marinhas! Estes cursos são muito recomendados para qualquer pessoa que tenha interesse na área ambiental marinha.
Estes cursos possuem certificados válidos?


Sim! Os cursos oferecem um certificado de conclusão de 12h, emitido automaticamente pela própria plataforma EaD, assinado pelo Prof. Dr. Douglas Peiró, Diretor Geral do Instituto de Biologia Marinha Bióicos. Além disso, você poderá usar os certificados para comprovar horas complementares e também como provar sua capacitação na área.

TEAM BUILDING

ANGER MANAGEMENT: UNDERSTANDING ANGER (1 DAY)


BRIEF DESCRIPTION
Anger is a universal experience. Dogs get angry, bees get angry, and so do humans. You don’t have to be a psychologist to know that managing anger productively is something few individuals, organisations, and societies do well. Research tells us that those who do manage their anger at work are much more successful than those who don’t. The co-worker who can productively confront his teammate about his negative attitude increases his team’s chance of success, as well as minimises destructive conflicts. The customer service agent who can defuse the angry customer not only keeps her customers loyal but makes her day less troublesome. This workshop is to help give you and your organisation that edge. LEARNING OBJECTIVES
During this workshop, you will learn how to:
• Recognise how anger affects our bodies, our minds, and our behaviour
• Use the six-step method to break and replace old patterns with assertive anger
• Be better able to control your own emotions when faced with other peoples’ anger
• Be better able to identify ways to help other people safely manage their anger COURSE CONTENT
Topics to be covered in this workshop include:
• How anger affects our bodies and our minds
• Coping thoughts
• Express feelings appropriately
• Prevent a build-up of frustration
• How to deal with issues
• Staying calm
• Identifying anger pay-offs
• Relaxation techniques
• Identifying trigger thoughts
• Developing your personal sanctuary
• Identifying and changing distorted thoughts
BUILDING YOUR SELF-ESTEEM AND ASSERTIVENESS SKILLS (1 DAY)


BRIEF DESCRIPTION


Building your self-esteem is essential for confidence and success, and it all begins with you. Of all the judgments you make in life, none is as important as the one you make about yourself. Without some measure of self-worth, life can be enormously painful. During this workshop, you will discover some simple techniques that dramatically change how you feel about yourself. You will learn how to recognise the importance of learning self-acceptance and nurturing your sense of self.

LEARNING OBJECTIVES


During this workshop, you will:


• Grow in the conviction that you are competent and worthy of happiness
• Develop some techniques for making a positive first impression
• Learn how to turn negative thoughts into positive thoughts
• Learn how to make requests so that you get what you want
• Find ways of connecting with people

COURSE CONTENT


Topics to be covered in this workshop include:


• Building your self-esteem
• Putting others at ease
• Make positive first impressions
• Fake it ‘til you make it!
• Internal self-esteem factors
• Projecting self-confidence
• Negative vs positive thinking
• Distorted thinking
• How to wipe out worry
• Communication skills
• Giving and receiving compliments
BUSINESS ETIQUETTE: GAINING THAT EXTRA EDGE (1 DAY)


BRIEF DESCRIPTION


In today’s world, business demands more than keeping your nose to the grindstone and your ear to the ground. You need business savvy and the ability to establish yourself credibly. A faux pas at the wrong time can damage your career. If you are newly appointed to a management position, or if you interact with people you don’t know regularly, this workshop can help you succeed. If you want to enhance and polish your business image, or if you just want to avoid feeling uncomfortable in the corporate world. This workshop will allow you to take a quantum leap forward in skill, sophistication and confidence.

LEARNING OBJECTIVES


During this workshop, you will learn how to:


• Make finesse introductions, from shaking hands and eye contact to remembering names
• Dress appropriately for every business occasion
• Feel more confident about your business communication in every situation
• Use your business cards wisely
• Perfect your handshake
• Gain that extra edge that establishes trust and credibility

COURSE CONTENT


Topics to be covered in this workshop include:


• How business etiquette is crucial to your career
• How to make a good first impression
• Ways of remembering names
• Business card etiquette
• Dining etiquette
• How to shake hands
• Deciphering the dress code
• What to include in a business wardrobe
• Telephone etiquette
• E-mail etiquette
CELEBRATING DIVERSITY IN THE WORKPLACE (1 DAY)


BRIEF DESCRIPTION
The workforce has changed dramatically over the years. More than ever, a workplace is a diverse collection of individuals proud of whom they are: their gender, their sexual orientation, their religion, their ethnic background, and all the other components that make an individual unique. The challenge becomes: how can we make these diverse individuals work as a team? We all know what happens to organisations that don’t have effective teamwork: they fail. Failing to embrace diversity can also have serious legal costs for corporations.
LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Understand what “diversity” and its related terms mean
• Be aware of how aware you are of diversity and where you can improve
• Understand how changes in the world have affected you and your view
• Be able to identify your stereotypes
• Understand what terms are politically correct and which are not, and why
• Be familiar with the four cornerstones of diversity
• Understand what the pitfalls are relating to diversity and how to avoid them
• Develop a technique for dealing with inappropriate behaviour
• Develop a management style to encourage diversity
• Know what to do if you or one of your employees feels discriminated against COURSE CONTENT
Topics to be covered in this workshop include:
• Defining “diversity.”
• How does diversity affect me?
• Identifying stereotypes
• Wise words
• The cornerstones of diversity
• How to discourage diversity
• The STOP technique
• Managing for diversity
• Dealing with discrimination
CHANGE MANAGEMENT: CHANGE AND HOW TO DEAL WITH IT (1 DAY)


BRIEF DESCRIPTION
Managers traditionally have had the task of contributing to the effectiveness of their organisation while maintaining high morale. Today, these roles often have to be balanced off with the reality of implementing changes imposed by senior
management. Managers who have an understanding of the dynamics of change are better equipped to analyse the factors at play in their own particular circumstances, and to adopt practical strategies to deal with resistance. This workshop will help you deal with change, and will give you strategies to bring back to your employees. LEARNING OBJECTIVES
During this workshop, you will learn to:
• Accept that there are no normal or abnormal ways of reacting to change
• See change as an essential element that is positive
• Recognise that adapting to change is all about attitude
• Identify the stages of change we go through as we learn to deal with change
• See change as an opportunity for self-motivation and innovation
• Develop strategies for dealing with and accepting changes in your organisation COURSE CONTENT
Topics to be covered in this workshop include:
• What is change?
• The change cycle
• The human reaction to change
• The pace of change
• The pyramid response to change
• A four-room apartment
• Dealing with resistance
• Adapting to change
• Strategies for dealing with change
• Managing anger
• Managing stress
COMMUNICATION STRATEGIES (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
This workshop is designed to help you improve your interactions with other people in your workplace or at home. It gives participants the opportunity to improve the critical communication skills of listening, asking questions, and being aware of non-verbal messages. It can also help participants who are struggling to find that middle ground between being too aggressive and too passive; and how to counter the manipulative tactics of difficult people. Participants also learn more about the elements of communication with others that help reveal appropriate information about ourselves; and how to manage ourselves better for a professional image. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Identify common communication problems that may be holding you back
• Develop skills in asking questions that give you the information you need
• Learn what your non-verbal messages are telling others
• Develop skills in listening actively and empathetically to others
• Learn how to stand your ground and make your feelings heard
• Enhance your ability to handle difficult situations without being manipulated
• Be aware of the five types of relationships COURSE CONTENT
Topics to be covered in this workshop include:
• 10 commandments of positive relationships
• Self-awareness
• Feeling competent
• Communication barriers
• Asking good questions
• Listening skills
• Johari window
• Improving your self-image
• Five approaches to relationships
• Your frame of reference
• The assertive formula
• Saying ‘no’
CONDUCTING EFFECTIVE PERFORMANCE REVIEWS (3 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Performance reviews are an essential component of employee development. Someone once said, “If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always got.” And, remember what the German philosopher, Goethe, said: “Treat people as if they were what they ought to be, and you help them become what they are capable of being.” Setting goals and objectives will give supervisors and employees a unified focus and targets to aim for. Supervisors must also learn how to give feedback, both positive and negative, on a regular and timely basis so that employees can grow and develop. Performance appraisals involve all these activities. LEARNING OBJECTIVES
At the end of this workshop, you will be able to:
• Recognise the importance of having a performance appraisal process for employees
• Understand how to work with employees to set performance standards and goals
• Develop skills in observing and giving feedback, and listening and asking questions, for improved performance
• Identify an effective interview process, and have the opportunity to practice the process in a supportive atmosphere
• Develop strategies for managing employee performance COURSE CONTENT
Topics to be covered in this workshop include:
• The importance of performance appraisals
• How to avoid stereotyping
• Developing standards and goals
• Documenting performance
• Performance feedback and coaching
• Developing an interview format
• The appraisal as a two-way process
• Managing employee performance
• How to fire someone
• Accepting criticism
CONFLICT RESOLUTION: DEALING WITH DIFFICULT PEOPLE (1 DAY)


BRIEF DESCRIPTION
Edward Deming, the father of Quality Management, said that people can face almost any problem except the problem of people. They can work long hours, face declining business, even the loss of a job; but they can’t deal with the difficult people in their lives. This workshop will help you identify some of the ways you may be contributing to these problems, and give you some strategies you can adopt at work and in your personal life. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Recognise how your own attitudes and actions impact on others
• Find new and effective techniques for managing negative emotions
• Develop coping strategies for dealing with difficult people and difficult situations
• Identify those times when you have the right to walk away from a difficult situation
• Learn some techniques for managing and dealing with anger COURSE CONTENT
Topics to be covered in this workshop include:
• Interactions with others
• Reciprocal relationships
• Anthony Robbins’ agreement frame
• Dealing with change
• The five-step process
• Managing your anger
• Managing other people’s anger
• Why don’t people do what they are supposed to?
• Causes of difficult behavior
• De-stress options
CONFLICT RESOLUTION: GETTING ALONG IN THE WORKPLACE (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Edward Deming, the father of Quality Management, said that people can face almost any problem except the problem of people. They can work long hours, face declining business, even the loss of a job; but they can’t deal with the difficult people in their lives. This workshop will help you identify some of the ways you may be contributing to these problems, and give you some strategies you can adopt at work and in your personal life. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Recognise how your own attitudes and actions impact on others
• Find new and effective techniques for managing negative emotions
• Develop coping strategies for dealing with difficult people and difficult situations
• Identify those times when you have the right to walk away from a difficult situation
• Learn some techniques for managing and dealing with anger COURSE CONTENT
Topics to be covered in this workshop include:
• Interactions with others
• Reciprocal relationships
• Anthony Robbins’ agreement frame
• Dealing with change
• The five-step process
• Managing your anger
• Managing other people’s anger
• Why don’t people do what they are supposed to?
• Causes of difficult behavior
• De-stress options
EMPLOYEE DISPUTE RESOLUTION AND MEDIATION THROUGH PEER REVIEW (1 DAY)


BRIEF DESCRIPTION
Have you ever been in a workplace situation where a supervisor has made a decision that you didn’t agree with? Did you wish that you could ask someone else what they thought of the decision; whether they would have done the same thing? The peer review process offers employees just that chance, using a formalised process. In this workshop, you will cover all aspects of the process: from initiating the process; to choosing a facilitator and panel members; then having a hearing and making a decision. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• What the peer review process is
• How employees file grievances and how management should respond
• How a facilitator and a panel is chosen
• What is involved in the hearing process, from preliminary meetings to the hearing itself, to the decision process
• What responsibilities and powers a panel should have
• Questioning techniques
• Why peer review panels fail and how to avoid those pitfalls COURSE CONTENT
Topics to be covered in this workshop include:
• What is peer review?
• Initiating the process
• Setting up the peer review panel
• Questioning techniques
• Overview of the peer review process: pre-meeting, hearing,
and decision meeting
• Walkthrough of a sample panel, with case files
• Why does the process fail?
• How can we ensure the process succeeds?
HIRING SMART: BEHAVIOURAL INTERVIEWING TECHNIQUES (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
This workshop concentrates on the pre-interview preparation; developing questions and their value; the interview techniques that get specific, behaviour-based examples of past performance; and the strategies that follow through on this process. This workshop takes the behavioural interview even further with a discussion of communication techniques and the use of other types of interview questions. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Recognise the costs incurred by an organisation when a wrong hiring decision is made
• Develop a fair and consistent interviewing process for selecting employees
• Prepare better job advertisements and use a variety of markets
• Be able to develop a job analysis and position profile
• Use traditional, behavioural, achievement-oriented, holistic, and situational interview questions
• Enhance communication skills that are essential for a skilled recruiter
• Effectively interview difficult applicants
• Check references more effectively
• Understand the basic employment and human rights laws that can affect the hiring process COURSE CONTENT
Topics to be covered in this workshop include:
• The cost of hiring errors
• Why use behavioural interview techniques
• How to get the information you need
• Advertising guidelines
• Communication skills
• Writing the interview questions
• Defensible resume screening
• Developing an effective interview format
• Ethical and legal issues
• Interviewing techniques
• Asking questions and listening for answers
• Reference checks
MANAGING STRESS BEFORE IT MANAGES YOU (1 DAY)


BRIEF DESCRIPTION
This workshop explores the harmful long-term effects of stress on our mental and physical health, and provides suggestions for managing our individual stresses
more effectively. Strategies may include changes in lifestyle, stress management techniques such as relaxation and exercise, and the use of music or humour as
coping strategies. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will be able to:
• Understand that stress is a positive, unavoidable part of everybody’s life
• Recognise the symptoms that tell you when you have “chronic stress overload”
• Identify those situations in your life that cause you the greatest stress
• Identify those actions which add to your stress
• Change the situations and actions that can be changed
• Deal better with situations and actions that can’t be changed COURSE CONTENT
Topics to be covered in this workshop include:
• Defining stress
• How does stress affect us?
• What is stress about?
• Stress and time
• The stress tax
• Managing stress
• Stress and gender
• Taking care of your body and your mind
• Basic stress management strategies
• The “less stress” lessons
• Plan for the future
MOTIVATING YOUR WORKFORCE (1 DAY)


BRIEF DESCRIPTION
It’s no secret that employees who feel valued and recognised for the work they do are more motivated, responsible, and productive. This workshop helps supervisors and managers create a more dynamic, loyal, and energised workplace. This workshop is designed specifically to help busy managers and supervisors understand what employees want, and provides them with a starting point for creating champions. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will be able to:
• Identify what ‘motivation” is
• Learn about common motivational theories and how to apply them
• Learn when to use the carrot, the whip, and the plant
• Discover how fear and desire affect employee motivation
• Explore ways to create a motivational climate and design a motivating job COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Motivational theories
• The carrot, the whip, and the plant
• Fear and desire
• Setting goals
• The role of values
• Creating a motivational climate
• The expectancy theory
• Designing a motivational job
• A motivational checklist
NEGOTIATING FOR RESULTS (1 DAY)


BRIEF DESCRIPTION
This workshop provides you with an interactive approach to negotiations. The skills you acquire will help you in your role as a mediator and negotiator, as well as in your day-to-day responsibilities. You will be encouraged to focus on interests rather than positions so that you can develop relationships of mutual trust, fairness, and respect for one another. This approach promotes balanced and lasting partnerships to solve workplace problems. You will also learn effective communication skills, problem-solving, and consensus building to turn face-to-face confrontations into side-by-side problem-solving. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will be able to:
• Understand the benefits of excellent negotiating skills that take the interests of both parties into consideration
• Have an increased ability to negotiate more effectively by turning face-to-face confrontation into side-by-side problem solving
• Recognise that creating “win-win” solutions is the only sustainable solution
• Identify those techniques that will be most effective in stressful negotiation situations
• Develop skills that take the interests of both parties into consideration COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Mutual gains bargaining
• Basic elements of negotiation
• Criteria for judging negotiation methods
• Mutual gain options
• Negotiation essentials
• Challenges to negotiating
• Overcoming fear
• Preparing for negotiation
• Positional bargaining
OFFICE ETHICS AND YOU: MAKING GOOD DECISIONS (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
What exactly makes a decision ethical? The problem with ethics is that what may seem morally right (or ethical) to one person may seem appalling to another. This workshop will not provide you with an easy way to solve every ethical decision you will ever have to make. However, it will help you define your ethical framework to make solving those ethical dilemmas easier. We’ll also look at some tools that you can use when faced with an ethical decision. We will also look at techniques you can use to avoid getting stuck in an ethical quandary. Best of all, we’ll look at a lot of case studies so that you can practice making decisions in a safe environment. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Understand the difference between ethics and morals
• Understand the value of ethics
• Identify some of your values and moral principles
• Be familiar with some philosophical approaches to ethical decisions
• Identify some ways to improve ethics in your office
• Know what is required to start developing an office code of ethics
• Know some ways to avoid ethical dilemmas
• Have some tools to help you make better decisions COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• The definition of ethics and morals
• Identification of your values
• Kohlberg’s six stages of moral development
• Basic philosophical approaches
• Core decision-making tools
• Tools specific to ethical decision making
• 22 golden keys to an ethical office
• Dilemmas with co-workers, supervisors, clients, and company policy
• How to avoid dilemmas
• Recovering from a mistake
ORIENTATION HANDBOOK: GETTING EMPLOYEES OFF TO A GOOD START (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
One of the reasons people change jobs is that they never feel sincerely welcome as an essential part of the organisation they join. If a company spends considerable money recruiting, interviewing, and perhaps even relocating employees, it makes sense to go one step further by making the new employee feel like they have made the right decision by joining your company. A comprehensive new employee orientation programme, coupled with an employee handbook that communicates workplace policies, can reduce turnover and save
your organisation thousands of rands. Whether your company has two employees or two thousand employees, don’t leave new employee orientation to chance. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will:
• Understand how important an orientation programme is to an organisation
• Identify the role of the human resource department in the orientation programme
• Recognise how the “commitment curve” affects both new employees and their managers
• Know what companies can do to deliver their promise to new employees
• Determine the critical elements of effective employee training
• Know the importance of having an employee handbook for new and long-term employees COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Finding, hiring, and keeping good people
• Building employee commitment
• Fast-track orientation
• Designing a successful orientation programme
• The commitment curve
• Adult learning principles and how to apply them
• Learning styles inventory
• Creating an employee manual
• An orientation checklist
PROBLEM-SOLVING AND DECISION MAKING (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
As an individual, facts and knowledge can only go so far. Solving problems requires the ability to define the real problem, analyse the possible causes, create options, select the most feasible option, and implement it. This workshop helps individuals enhance their ability to create sustainable solutions; and learn new ways to approach problem-solving to reach win-win decisions. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Increase your awareness of problem-solving steps and tools
• Distinguish root causes from symptoms to identify the right solution for the problem
• Improve your problem solving and decision-making skills through identifying your problem-solving style
• Improve your ability to participate and communicate regarding collaborative problem-solving processes
• Recognise the top ten rules of effective decision making COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Practical application in problem-solving
• Define “problems”
• Describe the ideal problem solver
• Identify the types of problems encountered
• The Problem-solving Model
• Using fishbone analysis
• Problem-solving toolkit
• Facts vs information
• 10 ingredients for sound decision making
• Gradients of agreement
• The decision-making process
• Decision-making traps
• Problems as given/problems as understood
• Types of decisions (including bad ones!)
• Implementing a decision
TIME MANAGEMENT: GET ORGANISED FOR PEAK PERFORMANCE (1 DAY)


BRIEF DESCRIPTION
Time is money, and lots of it gets lost in disorganisation and disruption. This workshop helps you organise and prioritise for greater workplace efficiency. You will learn how to get a tight grip on your office space, organise your workflow, how to use your planner effectively, say no without guilt, and delegate some of your work to other people. This workshop is full of ideas for organising your
work area and your paperwork while working on the “right” things. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will be able to:
• Better organise yourself and your workspace for peak efficiency
• Understand the importance of the most useful techniques for setting and achieving goals
• Identify the right things to be doing and develop plans for doing them
• Learn what to delegate and how to delegate well
• Take control of those things that would derail workplace productivity COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Left brain/right brain thinking
• Case study: a day at the office
• Setting goals
• Planning tools
• The four D’s
• Organising your workspace
• Organising files for retrieval
• Managing your workload
• Delegation
• Projects
• Setting a ritual
WORKPLACE HARASSMENT: WHAT IT IS AND WHAT TO DO ABOUT IT (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Workplace harassment costs individuals, organisations, and government enormous amounts of time and money every day, and that’s just the financial cost. No wonder companies are working to be more proactive in preventing harassment. How do you prevent harassment from occurring? What sorts of policies should be in place? What should managers do to protect their employees? If a complaint is filed, what do you do? All of these questions are answered in this workshop. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will be able to:
• Understand what is acceptable or unacceptable behaviour in the workplace; and why
• Understand the benefits of harassment training
• Define the various types of harassment, including sexual harassment
• Assist in creating a harassment policy
• Know ways to prevent harassment and understand what role you can play
• Know how to protect yourself from harassment
• Know what to do if you are harassed or accused of harassment
• Understand the complaint process from the complaint; to the reply; and solution – including mediation or investigation
• Identify situations where mediation is appropriate, and understand how mediation works in those situations
• Identify appropriate solutions for a harassment incident
• Know what to do if a complaint is false
• Help your workplace return to normal after a harassment incident COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Defining harassment
• The purpose of training
• Sexual harassment
• Creating a harassment policy
• Other prevention strategies
• Nipping it in the bud
• Protecting yourself
• What if it happens to me?
• What if it’s happening to someone else?
• Someone has filed a complaint against me!
• False complaints
• Mediation
• Investigating a complaint
• Making the decision
• Solutions
• After it’s over
WORKPLACE VIOLENCE: HOW TO MANAGE ANGER AND VIOLENCE IN THE WORKPLACE (3 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Violence has many roots – including frustration. This frustration can stem from feeling inadequate at one’s job, low pay, chronic understaffing, disagreement with co-workers, and even team miscommunication. If not sufficiently addressed, frustration can lead to anger, causing the individual to respond with inappropriate behaviours such as physical violence to people or objects, threats, and inappropriate displays of emotion. These inappropriate behaviours can make other staff members feel threatened; triggering anger in them as well. Because anger and violence can have so many causes, this workshop takes a comprehensive look at anger and violence. The systems we teach give your staff and your organisation a strong foundation for a violence-prevention policy and programme. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Understand what workplace violence is
• Identify some warning signs of violence
• Understand the cycle of anger
• Understand Albert Bandura’s behaviour wheel and how it applies to anger
• Develop a seven-step process for managing your anger and others’ anger
• Have better communication and problem-solving skills, which will reduce
frustration and anger
• Develop other ways of managing anger, including coping thoughts
and relaxation techniques
• Be familiar with the nine components of an organisational approach
to managing anger, including risk assessment processes
• Know what to do if a violent incident occurs in the workplace at individual and organisational levels COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• What is “workplace violence”?
• Understanding the behaviour wheel
• The anger management process
• Communicating better
• Six basic problem-solving tools
• Other ways of managing anger
• A systems approach
• Developing a policy and programme
• Risk assessment
• Hiring practices
• Workplace design
• Workplace practices and procedures
• Security systems and personnel
• Developing emergency response plans
• Programme review
• Developing a threat response
• The immediate response
• Consulting with the experts
• Gathering additional information
• Re-evaluation
• Communication
• Employee interview
• Risk level analysis
• Review and options
• Analysing the impact
• Incident response checklist
• Process application

TRAINING & FACILITATION

ADVANCED SKILLS FOR THE PRACTICAL TRAINER (3 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Behind every successful training session are adequate preparation and meticulous attention to detail. A skilled trainer also makes a programme exciting; where learners have fun as they are learning, and the facilitator has been able to involve both the learner's emotions and conscious mind; achieving this as an adult educator isn’t always easy. Fortunately, success isn’t just for the naturally gifted. This workshop paves the way for you to gain the satisfaction that comes from helping others reach their potential. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Enhance your understanding of learning styles and how to accommodate all four learning styles in the classroom
• Understand the fundamental principles of effective communication in a workshop setting
• Identify strategies to create a no-risk environment
• Use a variety of training techniques to stimulate participation
• Develop a plan and prepare for a productive training session
• Practice thinking on your feet in a safe environment
• Identify advanced interventions for difficult situations
• Practice the skills needed for a team presentation COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Preparing to learn
• Understanding learning
• Competencies for adult educators
• Accommodating learning preferences
• Adult learning
• The art of facilitation
• Planning a workshop
• Visual Aids
• Your role as an effective communicator
• Training tools and techniques
• Evaluation
• On-the-job support
• Resolving difficult situations
• Team teaching
• Training preparation and assessment
• Training presentations
• Other problem-solving techniques
• Interventions
• Resolving conflict
• SWOT analysis
• Developing team action plans
FACILITATION SKILLS (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Being part of an organisation often involves spending considerable amounts of time attending staff meetings, project meetings, and planning and coordinating meetings.
There is a growing realisation that we have to pay attention to various processes and elements of meetings for them to be effective. With a focus on asking and listening – rather than telling – facilitation is the new leadership ideal and core competency every facilitator needs. Developed and refined over twenty years of active facilitation in diverse settings, this workshop places the most effective facilitation skills in the palms of your hands. LEARNING OBJECTIVES
This workshop will help you to:
• Distinguish facilitation from instruction and training
• Identify the competencies linked to effective small group facilitation
• Understand the difference between content and process
• Identify the four stages of team development; and ways to help teams at each stage
• Use effective methods and tools to make meetings more productive COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• What is a facilitator?
• Types of groups
• Content and process
• Group Norms
• Types of thinking
• Facilitating an open discussion
• Controversial issues
• Listening for common ground
• Common facilitation techniques
• The language of facilitation
• Dealing with difficult dynamics
• Interventions
• Sustainable agreements
• Stages of team development
• Analysis tools
HUMAN RESOURCES TRAINING FOR THE NON-HR MANAGER (3 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
This workshop provides an overview of human resource issues facing today's business owners and managers. Skilled human resources personnel should have the expertise to deal with the many employee issues that invariably arise in the workplace, and make decisions that are both effective and legal. This workshop takes you through the hiring process, including performing a skills inventory, conducting the interview, and dealing with issues that often arise after the hiring process such as diversity, compensation, and discipline. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will know:
• The latest trends in the human resource field and the changing role of the human resource professional
• How to write job specifications and identify core competencies
• Methods of finding, selecting, and keeping the best people using behavioural description interviewing techniques
• How to get employees off to a good start
• How to deal with compensation and benefits
• How to maintain healthy employee relations
• How to make performance appraisals a cooperative process COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Planning employee orientation
• The interview process
• Using behaviour description interviewing
• The importance of job descriptions
• Advertising for resumes
• Absenteeism
• Diversity
• Compensation and benefits
• Discipline and termination
TRAIN-THE-TRAINER: THE PRACTICAL TRAINER (3 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
This workshop is designed to help the individual who is not (or at least not yet) a professional trainer. The focus is on the supervisor, manager or new trainer who has been asked to present or train a group of individuals; a task for which he or she has little prior experience. This workshop imparts the knowledge and skills required to become a competent trainer. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will be able to:
• Recognise the importance of considering the participants and their training needs, including the different learning styles and adult learning principles
• Know how to write objectives, and evaluate whether you have met your goals at the end of a training session
• Develop an effective training style, using appropriate training aids and techniques
• Understand the importance of an instruction guide to help a trainer prepare and deliver effectively and consistently
• Conduct a short group training session that incorporates these training concepts COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Defining a successful training programme
• Advantages of workplace training
• A word about adult learning
• Principles of adult learning
• The learning process
• Your approach to learning as a trainer
• Your learning style
• My training style
• The learning cycle
• When is training necessary?
• The training process
• Planning training
• Training methods
• Types of trainers
• Setting the climate
• Common errors in training
• The four-step plan
• Characteristics of an effective trainer
• Dealing with difficult trainees
• Visual Aids
• Presentation skills
TRAIN-THE-TRAINER: DEVELOPING YOUR TRAINING PROGRAMME (2 DAYS)


BRIEF DESCRIPTION
Training is an essential component of development in any organisation. Being knowledgeable and continuing to learn helps make employees valuable assets, and appropriate training and for newly hired employees can improve staff retention. We have developed this workshop for the trainer who wants to develop training programmes that are meaningful, practical, and benefit both your trainees and your organisation. LEARNING OBJECTIVES
By the end of this workshop, you will be able to:
• Describe the essential elements of a training programme
• Apply different methodologies to programme design
• Demonstrate skills in preparation, research, and delivery of stimulating training content
• Explain an instructional model
• Create training programme proposals COURSE CONTENT
Topics covered in this workshop include:
• Programme design
• Identifying needs
• The training model
• The programme’s basic outline
• Evaluation strategies
• Defining your approach
• Researching and developing content
• Pre-assignments in training
• Choosing openings and energisers
• Training instruments, assessments, and tools
• Creating supporting materials
• Testing the programme
• Creating proposals
• Writing proposals
• Pulling it all together

WRITING

Quem pode fazer os cursos?


Todos! Nossos cursos visam à democratização da educação e da ciência. Sendo assim, todos são bem vindos!
Sou estudante acadêmico: estes cursos servem para mim?


Sim! Estes cursos são muito recomendados para quem é das áreas: - Biologia - Veterinária - Engenharia ambiental - Oceanografia - Qualquer outra área conectada à ambiental Além disso, você poderá usar os certificados para comprovar horas complementares e também como provar sua capacitação na área.
Sou estudante do Ensino Médio: estes cursos são recomendados para mim?


Sim! Nossos cursos visam a democratização das ciências marinhas!Alunos do ensino médio são muito bem vindos! Aqui você terá acesso ao conteúdos similares aos dos cursos de Graduação em Biologia. Os conteúdos aqui abordados também são muito frequentes em provas do Enem e em vestibulares.
Quanto tempo duram os cursos?


A carga horária total é de 12h. Ao final você receberá seu certificado pela própria plataforma. Você pode fazer no seu tempo, sem pressa! Seu acesso tem a validade de 1 ano a partir da compra.
Sou estudante de outra área: estes cursos servem para mim?


Sim! Nossos cursos visam a democratização das ciências marinhas! Estes cursos são muito recomendados para qualquer pessoa que tenha interesse na área ambiental marinha.
Estes cursos possuem certificados válidos?


Sim! Os cursos oferecem um certificado de conclusão de 12h, emitido automaticamente pela própria plataforma EaD, assinado pelo Prof. Dr. Douglas Peiró, Diretor Geral do Instituto de Biologia Marinha Bióicos. Além disso, você poderá usar os certificados para comprovar horas complementares e também como provar sua capacitação na área.

OTHER TOPICS

Quem pode fazer os cursos?


Todos! Nossos cursos visam à democratização da educação e da ciência. Sendo assim, todos são bem vindos!
Sou estudante acadêmico: estes cursos servem para mim?


Sim! Estes cursos são muito recomendados para quem é das áreas: - Biologia - Veterinária - Engenharia ambiental - Oceanografia - Qualquer outra área conectada à ambiental Além disso, você poderá usar os certificados para comprovar horas complementares e também como provar sua capacitação na área.
Sou estudante do Ensino Médio: estes cursos são recomendados para mim?


Sim! Nossos cursos visam a democratização das ciências marinhas!Alunos do ensino médio são muito bem vindos! Aqui você terá acesso ao conteúdos similares aos dos cursos de Graduação em Biologia. Os conteúdos aqui abordados também são muito frequentes em provas do Enem e em vestibulares.
Quanto tempo duram os cursos?


A carga horária total é de 12h. Ao final você receberá seu certificado pela própria plataforma. Você pode fazer no seu tempo, sem pressa! Seu acesso tem a validade de 1 ano a partir da compra.
Sou estudante de outra área: estes cursos servem para mim?


Sim! Nossos cursos visam a democratização das ciências marinhas! Estes cursos são muito recomendados para qualquer pessoa que tenha interesse na área ambiental marinha.
Estes cursos possuem certificados válidos?


Sim! Os cursos oferecem um certificado de conclusão de 12h, emitido automaticamente pela própria plataforma EaD, assinado pelo Prof. Dr. Douglas Peiró, Diretor Geral do Instituto de Biologia Marinha Bióicos. Além disso, você poderá usar os certificados para comprovar horas complementares e também como provar sua capacitação na área.